Toy Poedel - Dwerg Poedel - Familiaal Occasioneel Fokker - 3900 Pelt - België

Informatie pups

Toy poedel pupje, bruin, met teddybeer knuffel

In het midden zwarte pup 'Skymody Jewels for True Love Curls Xena' met haar zusjes.


Wij hebben momenteel geen pups
Zie WACHTLIJST voor toekomstige nestjes

Onze pups groeien liefdevol op in onze huiskamer, waar we intens van hun aanwezigheid genieten. Ons doel is om hen volledig te laten integreren in het alledaagse huiselijke leven, waar ze worden blootgesteld aan een overvloed aan geluiden en bewegingen. Vanaf de leeftijd van 4 weken mogen ze regelmatig buiten de puppy-ren spelen en vrij rondlopen, waardoor ze vertrouwd raken met diverse omgevingsgeluiden en kunnen socialiseren met onze andere hondjes en katten.

Ons selectieproces houdt in dat we aanvragen zorgvuldig beoordelen, en zodra de pups de eerste risicovolle weken hebben doorstaan, nemen we contact met je op en nodigen we je uit voor een kennismaking. Om de gezondheid van de pups te waarborgen en hen en hun moeder een rustige omgeving te bieden, ben je welkom voor een persoonlijk bezoek, wanneer de pups minstens 4 weken oud zijn. We verzoeken je vriendelijk om geen hond of extra personen, behalve je eigen gezin, mee te nemen. Tijdens het bezoek kun je kennismaken met ons, de pups, hun broertjes en zusjes, de ouders, en onze leefomgeving. Je hebt tevens de mogelijkheid om de stambomen en gezondheidstesten in te zien. Als er een wederzijds goed gevoel is en er een liefdevolle connectie met een puppy is ontstaan, kunnen we de volgende stappen bespreken.

Na de reservering kun je de avonturen van de puppy volgen via de groepsapp (WhatsApp) voor dat specifieke nestje, waar we regelmatig filmpjes en mooie foto's delen.

De pups worden volgens een strikt schema ontwormd. Op 6 tot 7 weken leeftijd ondergaan ze een gezondheidscontrole, worden ze gechipt en gevaccineerd. Onze pups mogen ten vroegste het nest verlaten op de leeftijd van 8 weken. Pups die nog te licht zijn in gewicht, blijven een week langer. Pups die de Belgische grens over moeten, zullen bij ons blijven tot de leeftijd van 15 weken (rabiës vaccinatie). 

Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je reeds ons puppyboekje mee, waarin veel uitleg en tips staan.

Het overdrachtsproces omvat het verkrijgen van je puppy met:
* Europees paspoort (BE)
* Garantie koopovereenkomst 
* DWKC stamboom (indien gewenst)
* Puppypakket


De poedel vereist regelmatige vachtverzorging. We raden aan om elke 6 a 8 weken een bezoek aan een trimsalon te brengen. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen, voordat je een poedel puppy overweegt. Ga zo snel mogelijk op zoek naar een trimsalon en plan een gewenningsbehandeling in. Liefst nog voor dat je de puppy in huis hebt, want veel trimsalons hebben een drukbezette agenda. Het is ook een optie om zelf de poedel te wassen, drogen en knippen (of scheren).

We bieden de nieuwe eigenaren de keuze of ze hun puppy alleen gewassen en geföhnd willen hebben voor een schattige "teddybeer-look," of dat ze hun puppy ook graag in een traditionele poedelsnit geschoren willen hebben.
Enkele voorbeelden:

Dwergpoedel puppy in teddybeer snit
Dwergpoedel puppy in puppysnit (met geschoren snoetje).

Gezondheid * garantie * Prijs

We streven ernaar om gezonde, goed verzorgde puppy's te 'bezorgen' aan liefdevolle en verantwoordelijke eigenaren.

Onze fokfilosofie legt de nadruk op gezondheid en sociale integratie. We willen u laten weten dat we de ouders zorgvuldig testen op meer dan 240 erfelijke ziektes via DNA, patella testen en ECVO testen uitvoeren om ervoor te zorgen dat onze pups de beste start in het leven hebben. Daarnaast groeien al onze pups op in huiselijke omgeving, waar we tijd en aandacht besteden aan een optimale socialisatie.

Elke pup krijgt een gezondheidscontrole bij onze dierenarts, schriftelijke gezondheidsgarantie (besmettelijke -en erfelijke ziektes) en een koopovereenkomst. 

Wij geloven in het bieden van hoogwaardige voeding, daarom voeden we onze honden en pups met Acana, een premium voermerk dat werkt volgens het Biologically Appropriate-principe. We houden van glanzende vachtjes, gezonde darmpjes en een gebalanceerde groei. 

Onze prijzen weerspiegelen niet alleen de zorg en toewijding die we in elke pup stoppen, maar ook de kosten van de tests, gezondheidszorg, voeding, stambomen en algemene zorg die we bieden aan pups en ouders. We willen benadrukken dat we streven naar gezonde pups. We willen geen compromissen sluiten als het gaat om hun welzijn. Je zal vast op zoekertjes websites goedkopere pups vinden. Weet dat vaak de ouders van deze pups niet (of slechts gedeeltelijk) getest zijn op erfelijke ziektes, alsook hebben vele van deze pups geen goede socialisatie gehad en komt het helaas nog te vaak voor dat de ouders geen geliefde huisdieren zijn.