Voeding

Wij geloven in het bieden van hoogwaardige voeding, daarom voeden we onze honden en pups met Acana, een premium voermerk dat werkt volgens het Biologically Appropriate-principe.  We houden van glanzende vachtjes, gezonde darmpjes en een gebalanceerde groei. 

ACANA:

Brekz gestoomde worsten

Deze  houdbare hondenworsten zijn graanvrij en gemaakt van minstens 92% vers vlees. Ze bevatten alleen de beste ingrediënten en vlees / vis die ook voor menselijke consumptie geschikt zou zijn geweest. Brekz voordeelpakket heeft een inhoud van 16 worsten in de varianten kip, rund en kip, lam en kip en zalm en kip (4 x 4 vleesrollen van 600 gram dus).

Naast vlees / vis is er ook rijstebloem en zeewier aan de worsten toegevoegd. Rijstebloem werkt als bindmiddel en geeft structuur aan de worst. De toevoeging van zeewier zorgt voor de aanvullende vitamines en mineralen.

Brekz graanvrije worsten zijn geschikt voor honden van alle rassen, formaten en leeftijden. De worsten zijn volledig graan- en glutenvrij en bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Geef deze smakelijke worst als volledig hondenvoer of in combinatie met brokken. 

De worsten zijn ongeopend lang houdbaar. Na openen zijn ze mits goed afgedekt nog vijf dagen houdbaar in de koelkast.

Verzorging 

De verzorging van de Poedel is vergeleken met andere rassen zeer intensief. Dit komt door de vacht die ze hebben, deze is namelijk dicht en gekruld of ruig. Dit maakt het belangrijk dat er veelvuldig geborsteld wordt. Hierdoor voorkom je klitten en vilten. Ook de oren moeten goed gereinigd worden, poedels zijn namelijk zeer gevoelig voor oor allergieën. Ook zal een poedel regelmatig geknipt moeten worden. 

Geloof niet in fabels dat poedels niet geborsteld of gekamd moeten worden. Je ziet het misschien niet direct, maar hun vacht knoopt, klit en vilt ook. Het is enorm pijnlijk voor een hondje om met vervilte vacht door het leven te gaan. 


De borstels die ik het liefste gebruik: 
Dit is een slicker DoggyMan en een pinnenborstel.  Alsook een Showtech+ (de roze) van Transgroom.

Knippen en scheren doe ik zelf met deze scharen en tondeuse.
Dit kan je ook door een trimmer laten doen, bij een hondenkapsalon.

Nageltjes knip ik met dit klein tooltje.
Als je dit niet zelf durft, doet een trimmer dit ook voor je tijdens de knipbeurt. 

Nagel schaartje

Ikzelf was en knip onze hondjes zelf. Zie je dit niet zitten, om dit zelf te doen, ga dan om de 6 - 8 weken met je hondje naar een hondenkapsalon

Badje in...

❗️Zorg er voor dat er geen water in de oortjes komt. Wees ook voorzichtig met de oogjes en het neusje.❗️


Drogen

Na het wassen, droog ik onze hondjes goed af en blaas ze droog met een waterblazer.  Een waterblazer is geen overbodige luxe.  Het droogt niet enkel sneller als een föhn, het blaast ook vuil uit de vacht. Je kan hem dus ook gebruiken als je hondje in de regen of modder gelopen heeft. Hij werkt ook als een soort borstel.  Je blaast als het ware de vacht uit elkaar, waardoor knopen voorkomen worden. Blaas bij lange vacht niet te dichtbij, want dan blaas je er net klitten in.  Begin bij de pootjes en werk zo naar boven. Wees ook hier voorzichtig met de oren. Niet in de oren blazen!


Het scheren van de haartjes tussen de voetzolen

  1. Hygiëne: Haartjes tussen de voetzolen kunnen vuil en stof verzamelen, wat kan leiden tot ophoping van bacteriën en onaangename geurtjes. Door deze haartjes te scheren, wordt de hygiëne van de poten verbeterd.

  2. Comfort: Poedels zijn bekend om hun gekrulde vacht, en als de haartjes tussen de voetzolen te lang worden, kan dit ongemak veroorzaken bij het lopen. Het scheren van deze haartjes zorgt voor meer comfort voor de hond.

  3. Grip en stabiliteit: Korte haartjes tussen de voetzolen zorgen voor een betere grip en stabiliteit, vooral op gladde of oneffen ondergronden. Dit kan helpen om uitglijden te voorkomen en de hond een betere balans te geven.

  4. Preventie van klitten: Haartjes tussen de voetzolen kunnen gemakkelijk klitten vormen, wat ongemak kan veroorzaken en de beweging van de hond kan belemmeren. Het scheren van deze haartjes helpt klitten te voorkomen.

Over het algemeen is het scheren van de haartjes tussen de voetzolen een belangrijk onderdeel van de verzorging van een poedel om de gezondheid en het welzijn van de hond te waarborgen. Het is raadzaam om dit regelmatig te doen.


extra aandacht voor de oren

  • Poedels hebben vaak last van oorproblemen. Het is gebruikelijk dat er haren in hun oren groeien, en deze dienen regelmatig voorzichtig te worden verwijderd om ongemak, jeuk en oorontsteking te voorkomen.